Pages

dissabte, 30 de juny del 2012

The Wizard's Apprentice (Adam Ondra). Film review

Després de veure aquesta pel·lícula sencera dues vegades, més uns quants cops trossos aïllats, puc concloure que és una de les que més m'ha agradat, inspirat i motivat. Sense tenir coneixements de multimèdia ni audiovisuals, la meva percepció és que està ben filmada i amb una edició acurada, amb detalls ben cuidats i que, a diferència d'altres films, no et deixa amb la sensació de que el trailer molava més que la pel·lícula. Durant 110min podreu conèixer una mica més aquest personatge que, a part de ser un dels millors escaladors del panorama, és una persona amb les idees clares, compromès amb el que fa, i amb una gran força de voluntat.

Adam Ondra. Golpe de Estado 9b ( FA Chris Sharma)
La pel·lícula està estructurada de manera que es pot anar veient l'evolució vital del txec, des de les seves primeres competicions i escalades fins als projecetes més ambiciosos. Grabada del 2009 a finals del 2010, Petr Pavlicek ha grabat moltes i bones escenes i encadenaments, narrades amb l'objectiu d'entrar més a fons en la vida d'aquest mutant. Una llista del que es pot veure en el film és la següent:

Golpe de Estado - 9b
Marina Superstar - 9a+/b FA
The Confessions boulder - 8B+ flash
Xaxid hostel - 9a
Dreamtime reclimbed boulder- 8B+ FA
The Dagger boulder- 8B+ boulder
The Essential - 9a
Heilige Gral - 9a
Life's Blood for Downtroddem - 9a
Pantera - 9a
A Muerte - 9a
Tanec kuřátek - 9a FA
Kostitřas Nesmrtelný - 8c+/9a FA

Juntament amb moltes altres vies i projectes, alguna escena d'entrenament i la seva lluita per guanyar la copa del món d'escalada de dificultat el 2009, en un duel emocionant amb Patxi Usobiaga, que per mí és una de les millors parts de tota la grabació. El fil argumental intenta, a més, fer-nos conèixer l'Adam no només com a escalador, sinó com a persona.

Així doncs, recomano la peli sense cap mena de dubte, així que si us falta algo de motivació per aquests dies amb calor exagerada, aquesta pot ser una molt bona opció bous!!! 







ADAM ONDRA - DER HEILIGE GRAL 9a from BERNARTWOOD on Vimeo.



ADAM ONDRA - Working Golpe de Estado in Siurana from BERNARTWOOD on Vimeo.



Alexander Huber about Adam Ondra from BERNARTWOOD on Vimeo.



ADAM ONDRA - FIRST 8C BOULDERS from BERNARTWOOD on Vimeo.